PŘÍČINY   RAKOVINY -  proč nám to tají

ZAPOMENUTÝ OBJEV NĚMECKÉHO DRŽITELE NOBELOVY CENYPříčinu rakoviny objevil již v roce 1923Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a jejíobjevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom jenom malý počet lidí na světě, protože tato pravda je před veřejností, bohužel, skrývána.V roce 1931, německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg objevil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.Držitel Nobelovy ceny Otto Heinrich Warburg (1883-1970) Nefyziologickým  způsobem  stravování  ( t.j.  konzumujeme   převážně  stravu,  která  náš  organizmus  okyseluje )  a  fyzickou  neaktivitou  se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem.Kyselost  z buněk  vytlačuje  kyslík  a nedostatek  kyslíku  v  buňkách  zase  vytváří  kyselé  prostředí.MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“.Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí  je prostředí bez kyslíku.„Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete  z  ní  udělat  rakovinovou buňku  za  pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg.„Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou   žít  bez  něj. To je pravidlo bez výjimky“.Tkáně s nádorem  jsou  kyselé, zatímco  ty  zdravé  jsou  zásadité.Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní  formy  splňují dvě základní podmínky:kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít  v  přítomnosti vysokých  koncentrací  kyslíku. A že mohou přežít jenom s pomocí glukózy a  v  prostředí  bez kyslíku.Proto nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily     v kyselém  prostředí,  v  němž je nedostatek kyslíku.Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.   Kyselost   zásaditost  organizmu je   výsledkem   stravy.   Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu) podmínky pro kyselost či zásaditost v těle.Jednodušeji  řečeno,  zásaditost  organizmu  závisí na tom, co jíme,t.j. od naší stravy.Kyselé  nebo  zásadité  prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité.

Aby naše buńky mohly dobře fungovat,  potřebují   lehce  zásadité  pH, málo nad 7.

U zdravého člověka dosahuje  pH v krvi  7,40 – 7,45.Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti.Avšak  některé   potraviny   krev   okyselují   a  znečišťují   organizmus.

Kyselinotvorné  potraviny  :

- Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které  škodí  slinivce  břišní.  Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé).

- Maso (všechny druhy)

- Výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty atd.

- Rafinovaná sůl

- Rafinovaná  mouka  a všechny   její  deriváty, jako jsou těstoviny, dorty,  sušenky a pod.

- Chleba

- Margaríny

- Kofein

- Alkohol

- Tabák

-Veškeré průmyslové a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a              aromata, stabilizátory atd.

- Antibiotika  a obecně  všechny  léky

 

Zásadotvorné  potraviny :

- Surová  zelenina.  Některá  má  sice kyselou chuť,  ale v těle se změní  a stane se  zásaditou.

- Ovoce. ....Například:  citron dosahuje   v těle  velmi  vysokého  stupně  zásaditosti  (nenechte             

       se zmást jeho velmi kyselou chutí).

- Mandle. Jsou  velmi  zásadité.

- Celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny astatní obiloviny jsou lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené.

- Med. Má velmi vysokou zásaditost.

- Chlorofyl.  Zelené rostliny  obsahují  chlorofyl, který je velice zásaditý / špenát, brokolice.....

- Voda. Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře  zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den.

- Cvičení.  Cvičení pomáhá  udržovat   zásaditost  organizmu, protože rozvádí  kyslík po celém těle. Sedavý způsob života ničí život.

    

Chemoterapie neléčí, nýbrž   zhoršuje   kyselost  organizmu

Chemoterapie  okyseluje  tělo do té míry, že tělo musí sáhnout do svých  zásaditých  rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom  musí  obětovat  minerály (vápník,hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat  jak jen je to možné.

Správná míra pH

Jak již bylo řečeno,  je zcela  nemožné,  aby  rakovinu  dostal člověk, který se  stravuje  zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí.Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu  60% zásadotvorné  stravy  a  vyhýbejte  se výrobkům, které jsou z větší  části kyselinotvorné, jako jsou sycené nápoje, sladkosti  a  produkty rychlého stravováníNepřehánějte to se solí  a   používejte  ji  co možná nejméně                                                                                                                                                   Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava  byla  zásadotvorná   aspoň  80%.                                                                                                                                             Máte-li nádor, tak se  snažte vytvořit ve svém těle   co možná nejvíce   zásadité  prostředí.                                                                                                                                   Toho můžete dosáhnout  pomocí  stravy, cvičení, vyhýbání se stresu  a  doplňováním chlorofilu.

Názor  odborníků :

Veškerá tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra  zasycenosti  těla  kyselostí “, řekl George Crile  z  Clewelandu,  jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.  „Nesčetné názvy nemocí  nejsou  důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají  stejnou základní příčinu:   nadmíru   kyselosti   v  těle. “ MUDr. Theodore A. Baroody,   v knize  :                     

  “ Zvyšuj zásaditost nebo zemři”   ..... (“Alcalize or Die”).„   

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. 

                                                   Zvýšená  kyselost  organizmu  je  příčinou   všech  degenerativních nemocí.  Když dojde k porušení rovnováhy  a  organizmus  začne ukládat  kyselost  a  toxické látky  ve vyšší  míře, než dokáže vyloučit,  objevují  se pak nemoci “ - MUDr. Robert O. Young.

                Zdroj : Jitřní země

 

 

 

 

Kontakt

bio-relax-harmonie.webnode.cz Bratislava
SALON for people
Nerudova 1
.................................



+421 949 309 783
biorelaxharmonie@pobox.sk